От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
До пещерните клубове в страната и всички, обичащи пещерите и техните обитатели

Здравейте колеги,

На проведеното наскоро заседание на Комисията по опазване на пещерите при БФСп“, се взе решение да предложим на пещерняшката общност в България да се включи в инициативата „Да изчистим България за един ден“, която ще се проведе на 20 април 2013г.

В тази връзка бяха проведени разговори с основния организатор „БТВ Медия Груп“, които „прегърнаха“ идеята и по този начин ставаме техен партньор в проявата с медийно отразяване на нашата дейност.

По този повод отправяме апел към всички пещерни клубове в страната да подкрепят това начинание, като набележат пещера или пещери в район, в който клубът работи или е близък до населеното място „доброволците“, които ще участват.

Молим, пещерните клубове които желаят да се включат в инициативата, в едноседмичен срок (т.е. до 27-ми март) ни информират на посочените по-долу адреси кой обект (пещера) или карстовият район са избрали, за да можем да изготвим съответния списък по общините и доброволци. Този списък ни е необходим да можем да заявим материали за почистването.

Нека направим по-приветливи обичаните от нас места!

Благодарим за отзивчивостта,

Координатори:

Алексей Жалов – azhalov@gmail.com , тел: 0888467252

Свилен Делчев - svilendelchev@gmail.com , тел: 0889930156