От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
Презентация "Дунавското наследство" на 21.03

Заповядайте на 21.03 (понеделник) от 18.00 ч. в Регионалния исторически музей (гр. Русе, пл. „Княз Александър Батенберг“ 3), за да научите повече за Дунавското наследство. Назад във времето ще се върнем с проф. д-р Николай Ненов - директор на РИМ-Русе.

 

Събитието във фейсбук можете да видите тук.

 

Проф. д-р Николай Ненов е експерт по музеология и етнография, автор на четири монографии, съавтор и редактор на 45 научни сборници и над 100 статии. Лектор по Етнология и Български фолклор в Русенски университет „Ангел Кънчев”, по Управление на наследството в Пловдивския университет, сценарист е на документални и етноложки филми. Научните му интереси са в областта на наследството, градската етнология и музеологията. През 2015 г. беше отличен от Съюза на учените в България – клон Русе с годишната награда - Грамота за високи постижения в областта на хуманитаристиката. 


Проф. Ненов е един от основните фактори в популяризирането на гр. Русе и околностите като туристическа дестинация. Често може да бъде забелязан по туристически изложения, да развежда чужденци по центъра на града, да участва в културните събития на Русе. Изключително интересен лектор и събеседник. 

 

Презентацията се организира от ТД Приста, по проекта "Заедно за устойчиво развитие на Дунавските острови"финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

 

www.ngogrants.bg


 

EEA Grants