От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
Как се прави къщичка за птици?

В седмицата на гората, на 30.03, 31.03 и 01.04 (Международен ден на птиците), ТД Приста организира обучение за ученици по изработка и монтиране на къщички за птици. Обучители ще бъдат Свилен Чешмеджиев от Българското дружество за защита на птиците и Страхил Пеев - докторант в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН. С помощта на предварително направени заготовки, те ще сглобят с учениците къщички за птици, след което заедно ще ги монтират.


Къщичка за птици


Вижте тук как можете да си направите сами къщичка за птици.


Обучението е част от модул по екологични практики за ученици, реализиран по допълнително споразумение към проекта "Заедно за устойчиво развитие на Дунавските острови"финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. 

 

www.ngogrants.bg

             

EEA Grants

 

 

Вече се проведоха четири вида обучения по модула за екологични практики - теоретично обучение по наблюдение на птици, практическо обучение по наблюдение на птици, изработка на хранилки за птици от пластмасови бутилки, интерактивно обучение за пътя на отпадъците, както и 2 посещения в Екомузей-Русе (снимки). Предстои посещение на Природен парк „Персина”, гр.Белене (на 23 април).

 

За участие в модула се записаха ученици от ОУ "Братя Миладинови", СОУЕЕ "Св. К. К. Философ", СОУ "Възраждане" и Комплекса за социални услуги за деца и семейства и местата вече са изчерпани. Ако все пак имате много голям интерес към разглежданите теми и не сте разбрали в началото на модула, пишете ни на prista.islandsproject@gmail.com.