От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
Над 40 ученици сглабяха и монтираха къщички за птици по повод седмицата на гората

По повод седмицата на гората, ТД Приста организира обучение за ученици по изработка и монтиране на къщички за птици. То се проведе в три дни - на 30.03, 31.03 и 01.04 (Международен ден на птиците), като в него взеха участие общо 43 ученици с 6 ръководители: 7 ученици (12 г.) от СОУЕЕ "Св. К. К. Философ" с ръководител Милена Скопакова, 20 ученици (14-16 г.) от СОУ "Възраждане" с ръководители Таня Борисова и Даринка Стефанова, 10 ученици (12-13 г.) от ОУ "Братя Миладинови"и 6 деца (7-13 г.) с ръководители Красимира Димова и Ралица Рангелова от Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) - гр. Русе.

 

Изработка на къщички за птици

 

Обучители бяха Свилен Чешмеджиев и Венцислав Панев от Българското дружество за защита на птиците и Страхил Пеев - докторант в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН. И тримата са членове на Клуба на пътешественика към ТД Приста. С помощта на предварително направени дървени заготовки, те сглобиха с учениците общо 15 къщички за птици, след което заедно монтираха част от тях на дървета в Парка на младежта и училищни дворове, а останалите бяха дадени за монтиране на ученици и ръководители.

 

Обучението е част от модул за екологични практики за ученици, организиран от ТД Приста. Заниманието беше изключително весело и зареждащо. Снимки, както от него, така и от целия модул, можете да видите тук.

 

Модулът по екологични практики за ученици е част от допълнително споразумение към проекта "Заедно за устойчиво развитие на Дунавските острови"финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. 

 

www.ngogrants.bg

             

EEA Grants

 

Вижте тук как можете да си направите сами къщичка за птици.