От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
Висяща спортна площадка за деца на 1 юни

На 1 юни, Деня на детето, ТД Приста организира петобой за деца на висяща спортна площадка - атракцион на въжени съоръжения над земята, със състезателен елемент. Участниците ще трябва да преминат по алпийска стълбичка, въжен мост, висящи стъпала, махало и въжен тролей. Събитието е част от проекта „Русенци спортуват сред природата – във въздуха, на скалите, по реката“. 


Състезанието на висяща спортна площадка ще се проведе в Парка на младежта (в района на Вазата), от 14 до 18 ч. Право на участие имат деца и ученици от 5  до 15 години. Регламентът, по който ще се определят победителите, включва бързо и без грешки преминаване през препятствията за най-кратко време. Ще има отделно класиране (първо, второ и трето място) за момичета и момчета, като победителите ще получат предметни награди - спортни артикули. Отговорник за провеждането на състезанието е Сашо Попов - председател на ТД Приста.


Състезанието ще се повтори на:
- 2-ри юли - в парка на Младежта, до Вазата.
- 27 септември (
Международен ден на туризма) - на х. Здравец.

 

Висяща спортна площадка

 

Проектът на ТД Приста „Русенци спортуват сред природата – във въздуха, на скалите, по реката“ е комплекс от спортно-туристически състезания, представящи дейността на основни клубове в дружеството – по алпинизъм, спелеология, приключенски и воден туризъм и др., по един достъпен и атрактивен начин. Проектът се реализира по програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“ , с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

 

Русе - европейски град на спорта 2016

 

Освен петобоя на висяща спортна площадка, по проекта се предвиждат още следните активности:

 

- „Вертикален спринт” - на 2-ри октомври
Състезание за бързо движение по вертикално въже през ролка на дистанции 10, 20 и 30 м, с използване на спелео-алпийска техника. Ще се проведе на учебните скалите при х. Алпинист – с. Басарбово.


- „Туристическа регата „Приста” - на 29-ти юни, Международен ден на р. Дунав
Състезание с туристически каяци по р. Дунав, от Стълпище, с прекъсване на о-в Люляка за еко състезание и финал в Русе.