От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
Кино и фото работилници с деца и ученици на 17 юни

Кино и фото работилници с деца и ученици организира ТД Приста на 17 юни от 13:30 ч, в Регионална библиотека "Любен Каравелов". Работилниците са на тема "Русе, Дунава и природата". За повече информация и записване: ТД Приста - Русе, ул. Княжека №1, е-mail: speleo.prista@gmail.com , тел.: 0888/221 234.

 

Работилниците се реализират по проекта на ТД Приста „Зеленият лъч – кино и фотография за природата и хората”, който се осъществява с подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и ВН - социален проект на Еконт, в рамките на конкурс „Знание и растеж“. "Партньори на ТД Приста по проекта са Федерация алтернативно кино, НУИ "Проф. Веселин Стоянов", Екомузей - Русе, Сдружение "Култура и енергия", Балкански Спелеоложки Съюз, Регионална библиотека "Л. Каравелов".


Освен кино и фото работилници с деца и ученици на теми: "Русе и европейската визия на града" и "Русе, Дунава и природата", проектът включва още и балканска фото изложба "Скритата природа", кино фестивал за документални филми на "зелена" тематика, срещи с изявени творци в тази област. Във фото изложбата и в кино фестивала ще участват и най-успешните детски работи от творческите работилници.


Русе - град на свободния дух