От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
Висяща спортна площадка за деца на 2 юли

В събота, 2 юли, ТД Приста Ви кани на поредната "Висяща спортна площадка" за деца. Събитието се организира по проекта "Русенци спортуват във въздуха, на скалите, по реката". То ще се проведе от 10 до 18 ч. в Парка на младежта, в района на Вазата (а не както беше обявено предварително - на Кея). Участието е безплатно.


Мероприятието е подходящо за деца от 5 до 15 години. Представлява различни спелео-алпийски дейности между дърветата, във въздуха - въжен мост, махало, висяща стълбичка, въжен тролей и др., които се преминават скоростно от участниците, екипирани със спелео и алпийски съоръжения. За безопасността отговарят опитни инструктори от ТД Приста. За победтелите са предвидени награди.


За повече информация: Сашо Попов, председател на ТД Приста, на тел:0888/221234 и във фейсбук.


Проектът на ТД Приста „Русенци спортуват сред природата – във въздуха, на скалите, по реката“ е комплекс от спортно-туристически състезания, представящи дейността на основни клубове в дружеството – по алпинизъм, спелеология, приключенски и воден туризъм и др., по един достъпен и атрактивен начин. Проектът се реализира по програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“ , с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

 

Русе - европейски град на спорта 2016


По проекта вече се проведоха две мероприятия. Първото от тях беше именно "Висяща спортна площадка" за деца на 1-ви юни в Парка на младежта, като участие взеха 160 деца. Второто беше туристическа регата "Приста" на 29 юни (Международен ден на р. Дунав), като на о-в Люляка беше проведено и еко състезание, в което бяха събрани общо 3 чувала с отпадъци. Видео от регатата - тук.

 

Дейностите, които предстоят по проекта, са:

- Още един петобой за деца на висяща спортна площадка - 27 септември (Международен ден на туризма), на х. Здравец

- „Вертикален спринт” - 2-ри октомври, на учебните скалите при х. Алпинист, с. Басарбово. Състезание за бързо движение по вертикално въже през ролка на дистанции 10, 20 и 30 м, с използване на спелео-алпийска техника.