От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
До Непал и отвъд

Разказ в снимки и емоции от Лангтанг и Госайкунд представиха на 27-ми ноември в Русенския университет туристи от ТД Приста и приятели. 

 

Хималаи

 

Става дума за триседмично пътуване, от което - две седмици в Хималаите.  Водач на групата беше Михаил Михов - член на алпийския клуб на ТД Приста, а от българска страна имаше 13 участници, 6 от които от Русе. Най-високата точка, до която българите достигнаха по време на трека, беше 4700 м, като най-високия превал, който преминаха, беше Лауребина Ла на 4600 м. 

 

Езерата Госайкунд

 

"Районът на Лангтанг и Госайкунд се характеризира с по-ниски височини сравнено с районите на Еверест и Анапурна, но гледките, които предлага, са не по-малко впечатляващи. Допълнителен плюс е по-малкият човекопоток. Имахме голям късмет с времето, групата беше много хармонична и всички сме много доволни", сподели Михаил Михов, за който това беше трето ходене в Непал и Хималаите.

 

Лангтанг Лирунг (7227 м)

 

Презентации на пътешествието ще има и в София, Пазарджик и Пловдив, а участниците ще разкажат за това как в Хималаите човек може да надскочи себе си не само физически, но и психически.

 

Лангшиша Ри (6427 м)

 

Снимки: Михаил Михов и Рени Петрова