От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
ТД Приста с награда за доброволческа инициатива на 2015 г.

Проектът "Заедно за устойчиво развитие на Дунавските острови" на ТД Приста получи една от трите награди за Доброволческа инициатива на 2015 г. в конкурс, организиран от Фондация Лале и Национален алианс за работа с доброволци. Наградите бяха обявени на тържествена церемония в централното фоайе на Народен театър „Иван Вазов” на 2 декември 2015 г., в присъствието на президента Росен Плевнелиев. От името на ТД Приста Ема Иванова - доброволецът, участвал в най-много акции и член на Клуба на пътешественика към дружеството, получи грамота и рекламни материали. 

 

Награждаване

 

Използваме повода да честитим днешния празник - Международния ден на доброволеца. Благодарим ви, приятели, че ви има! Всичко това нямаше да е възможно без вас! Бъдете здрави и продължавайте да добротворствате :).

 

Тази година в рамките на конкурса "Доброволческа инициатива 2015" бяха номинирани 40 разнообразни инициативи от цялата страна, осъществени от местни доброволци. Дейностите са организирани от граждански организации, неформални групи, бизнес компании, читалища, училища и отделни граждани. От Фондация Лале посочват, че оценяването е на база резултатите, значението за хората в общността; броя и характеристиките на участниците; значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците; финансовата ефективност. Членове на журито бяха Анета Милкова, член на Управителния съвет на Българска Национална телевизия; Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България; Алексей Лазаров, главен редактор на вестник Капитал; Иван Станчов, основател и председател на УС на Фондация Карин дом и други.


Специални благодарности на екипа на ТД Приста по проекта - Сашо Попов, Весела Михова и Михаил Михов, както и на Мариана Цветанова, която номинира инициативата. Повече за наградените инициативи можете да прочетете тук.


Проектът "Заедно за устойчиво развитие на Дунавските острови" се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

www.ngogrants.bg


EEA Grants