От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
Член на ТД Приста - Човек на годината за 2015 г.

Наградата на публиката за "Човек на Годината" 2015 отиде при Свилен Чешмеджиев, заместник-председател на новия клуб към ТД Приста - Клуб на пътешественика и редовен участник в акциите по почистване на Дунавските острови. Наградите, инициирани от Български хелзински комитет (БХК), бяха връчени на 10 декември -  Световния ден на правата на човека. При онлайн гласуването на публиката Свилен събра 762 гласа. Честито!

 

Награждаване

 

Свилен Чешмеджиев (29 г.) е най-младият човек, печелил тази награда. Той е регионален координатор и отговорник за природозащитни дейности в Българското дружество за защита на птиците. През изминалата година Свилен и екипът му осъществиха различни дейности, свързани с опазването на защитени и застрашени видове птици – от морския орел до къдроглавия пеликан. Наред с природозащитната си дейност, Свилен води и активна образователна кампания, като е успял да привлече над 1000 ученици, студенти и млади хора да работят за опазването на природата в България. 

 

 Наградите "Човек на годината" на БХК нямат финансово изражение, целта им е да дадат признание и публичност на носителя ѝ. Те се присъждат на личност, колектив или организация от жури на базата на обективни критерии.